Gezond & Slank, het hele jaar door.
47415611 - young woman receiving electric facial massage at beauty  electroporation equipment.

Radio Frequentie voor gezicht

Cosmetische artsen bevelen de radio frequentie methode aan als een veilige non-operatieve facelift en verjongingsmethode voor het gezicht. In het gezicht is deze behandeling geschikt voor het strak trekken van de huid op jukbeenderen en wangen, verwijderen van wallen, verminderen van kraaienpootjes en diepe rimpels rondom de mond en bijzonder effectief voor het verstrakken van de kaaklijn. Tevens geschikt voor de hals en decolleté. Voor het strak trekken van de huid op de buik of elders op het lichaam en de behandeling van slappe huid na de bevalling wordt deze methode aangeraden. Deze methode is uiterst effectief en veilig gebleken en is momenteel een van de bekendste methodes voor huidverjonging, huidverbetering en huidverstrakking. Een groot voordeel van deze behandeling ten opzichte van een operatie is dat er geen herstelperiode of pijnstilling nodig is,

De Radio Frequentie Gezichtsbehandeling is een vorm van non-operatieve huidcorrectie voor zowel het gezicht, als elders op het lichaam. Deze methode staat ook wel bekend als non-surgical (face) lifting. De Radio Frequente energie die vrijkomt, verwarmt de huid. Hierdoor trekt het collageen samen en wordt de aanmaak van nieuw collageen en de elastine gestimuleerd. Het resultaat is een direct zichtbare lifting en verstrakking van de huid.

Hoe werkt de methode?

Door golven met een frequentie in het radiospectrum (0,4-9 MHz) wordt in de cellen de stofwisseling geactiveerd. Golven met een hoge frequentie dringen dieper door dan het huidoppervlak. Ze werken in op de lederhuid (de dermis, die het collageen-elastine-structuur van ons gezicht vormt) en de hypodermis (het onderhuids vetweefsel). Doordat tijdens de behandeling warmteontwikkeling optreed in de huid, die stapsgewijs een deel van haar functies is kwijtgeraakt en die slap en rimpelig is geworden hierdoor is gaan hangen, de bloed- en lymfeafvoer en de stofwisseling versterkt. Ook wordt de werking van de speciale verbindingscellen, de fibroblasten, weer goed op gang gebracht.  Dit wil zeggen, dat de elastine-structuren opnieuw worden opgebouwd. De vezels krijgen hun jeugdige tonus terug, trekken samen en zorgen voor een jeugdig en veerkrachtig gelaat.

Wat gebeurt er in de huid?

Tijdens de Radio Frequentie Gezichtsbehandeling vinden in de lederhuid merkbare veranderingen plaats. Onder invloed van hoogfrequente golven worden de reeds bestaande collageenvezels elastischer en steviger. De werking van het eigen collageen, elastine, en hyaluronzuur wordt gestimuleerd. Door de verbeterde bloedsomloop worden de huidcellen beter gevoed De elasticiteit neemt toe en het gezicht gaat stralen en krijgt een frisse kleur. Maar het belangrijkste is wel het herstel van de inwendige collageenstructuur van de huid, die het meest opvallende effect van een facelift bewerkstelligt.

Frequentie en duur van de behandeling

De Radio Frequentie gezichtsbehandeling neemt gemiddeld 20 minuten in beslag. Er gaat geen bijzondere voorbereiding aan vooraf (op de gereinigde huid, wordt een gel aangebracht en vervolgens wordt via bepaalde lijnen een apparaat tegen de huid gezet).  De behandeling is absoluut pijnloos en wordt als zeer ontspannend ervaren. Het gevoel van warmte wordt afgewisseld met een gevoel van verkoeling. De resultaten zijn al na de eerste behandeling zichtbaar, maar voor de fixatie hiervan worden gemiddeld 4-6 behandelingen aanbevolen met een tussenpauze van 3 tot 4 weken.

Voor wie is de behandeling geschikt?

De behandeling is voor zowel dames als heren geschikt welke graag hun gelaatscontouren willen verbeteren, hun jeugdige uitstraling van het gezicht willen behouden en zich geen zorgen willen maken over rimpels, fijne lijntjes en een verslappende huid. De behandeling van het gezicht is niet geschikt voor mensen met beschadigingen aan het huidoppervlak (dermatitis, eczeem, verwoningen en/of ontstekingen), metalen lichaamsimplantaten, zwangere vrouwen en moeders die borstvoeding geven.

De gezichtsbehandeling helpt bij het wegwerken van de slaphangende, oudere huid van het gezicht en elders op het lichaam. Vooral kleine, ondiepe rimpeltjes verdwijnen snel. Het resultaat is een prachtige, elastische, strakke, verjongde en frisse huid!

Is de Radio Frequentie gezichtsbehandeling pijnlijk?

De behandeling is een 100% veilige, pijnloze en ontspannende behandeling. De behandeling is niet seizoensgebonden en voor alle leeftijden geschikt.